Van start gaan met Opendatasoft

1. Gebruik om het even welke webbrowser en ga naar het Opendatasoft-domein van uw keuze.

2. Geef uw gegevens in (e-mail en wachtwoord dat u heeft gekozen bij het aanmaken van uw account) om in te loggen op het gekozen Opendatasoft-domein.

3. Wanneer u voor het eerst inlogt: aanvaard de algemene gebruiksvoorwaarden van Opendatasoft.

Opmerking

Het adres van een Opendatasoft-domein ziet er over het algemeen uit als een van de volgende voorbeelden:

Het is evenwel mogelijk dat Opendatasoft er niet in staat vermeld wanneer er voor het domein een alias was aangemaakt.

Opendatasoft gebruiken als geïdentificeerde gebruiker

Eenmaal u bent ingelogd als een Opendatasoft-gebruiker, kunt u naar de front office van het domein gaan (end-user interface) om de catalogus en datasets te exploreren en zelfs nog verder gaan door kaarten en grafieken aan te maken. Indien aan u ook de juiste toelatingen zijn toegekend, kunt u naar de back office gaan (administratie-interface) waar het mogelijk is om gegevens te publiceren, content aan te maken, en het domein te beheren en te configureren.

Afhankelijk van het domein zijn er 2 manieren om een Opendatasoft-account te hebben:

• Het is mogelijk om een nieuw account aan te maken door te klikken op de knop "Intekenen" die in de rechter bovenhoek zou moeten verschijnen (gebruikers kunnen evenwel niet op alle Opendatasoft-domeinen intekenen).

• of iemand kan door een beheerder van een domein uitgenodigd worden voor dat Opendatasoft-domein; de nieuwe gebruiker ontvangt dan een e-mail met een link om een nieuw account aan te maken.

Een domein ontdekken zonder dat men een Opendatasoft-account heeft

Indien u geen Opendatasoft-account heeft en het Opendatasoft-account waar u heen wilt gaan toegankelijk is voor niet-geïdentificeerde gebruikers, hoeft u geen account aan te maken. Als gebruiker zonder een account (ook een anonieme gebruiker genoemd) is het mogelijk om naar de front office te gaan. Wel heeft u geen toegang tot de back office.