Opgeslagen verbindingen beheren

Het Opendatasoft-platform stelt u in staat FTP-, HTTP-, Google Drive- en SharePoint-verbindingen op te slaan om op eenvoudige manier opnieuw verbinding te maken met de service met dezelfde verbindngsinformatie.

Een verbinding opslaan

U kunt uw verbindingsinformatie opslaan wanneer u een dataset aanmaakt of wanneer u een FTP-, HTTP-, Google Drive- of SharePoint-bron aan een bestaande dataset toevoegt:

  1. Een dataset aanmaken of een bron aan een dataset toevoegen.

  2. Bij het configureren van de verbinding, selecteer het vak Verbindingsinformatie opslaan.

  3. De bron- en datasetinformatie configureren.

Nu kunt u de opgeslagen verbinding hergebruiken en opnieuw verbinding maken met de service met dezelfde verbindingsinformatie.

Opgeslagen verbindingen raadplegen

Eenmaal opgeslagen kunt u uw eigen verbindingen raadplegen via de pagina Verbindingen in de back office:

  1. Selecteer vanuit de back office Catalogus > Verbindingen.

  2. Indien u verbindingen wilt filteren, klik op Type verbinding bovenaan de lijst en selecteer de gewenste verbindingstypes.

Een opgeslagen verbinding bewerken

Nadat u een verbinding hebt opgeslagen, kunt u uw verbindingsinformatie up-to-date brengen.

  1. Selecteer vanuit de back office Catalogus > Verbindingen.

  2. Klik op action menu icon op de gewenste verbinding.

  3. Klik op Verbinding bewerken.

  4. Breng vanuit de wizard die wordt geopend uw verbindingsinformatie up-to-date.

Een opgeslagen verbinding verwijderen

U kunt opgeslagen verbindingen die niet in om het even welke datasets worden gebruikt, permanent verwijderen. met andere woorden, u kunt geen verbindingen verwijderen die worden gebruikt in datasets. Indien u een verbinding wenst te verwijderen die gebruikt wordt in datasets, moet u eerst de eraan verbonden datasets verwijderen.

  1. Selecteer vanuit de back office Catalogus > Verbindingen.

  2. Klik op action menu icon op de gewenste verbinding.

  3. Klik op Verbinding verwijderen.

  4. Wanneer dit gevraagd wordt, bevestig dat u deze verbinding wilt verwijderen.

De verbinding is permanent gewist en verwijderd van de pagina Verbindingen.