Export van datasets configureren

Gebruikers kunnen elke gepubliceerde dataset in verschillende formaten downloaden vanuit de Export tab van de front office (zie Data exporteren).

In het Opendatasoft-portaal gebeurt de configuratie van de beschikbare exports in de tab Exporteren van de bewerkingsinterface van elke dataset.

Een volgorde voor exports specificeren

Standaard staan de records van een dataset export niet in volgorde. Het is mogelijk om de volgorde van de records te configureren door een volgordetype voor het gekozen veld te kiezen.

Voorvereiste

Hiervoor kunnen enkel velden worden geselecteerd die standaard gesorteerd kunnen worden of velden die ingesteld geweest zijn als sorteerbaar.

1. Klik in de rubriek Exportvolgorde op het vakje "Sorteer op veld"

2. Kies een veld uit de dataset waarop de sortering gebaseerd zal zijn.

3. Klik op het tweede vakje in de lijst dat onder het eerste vakje staat weergegeven.

4. Kies een volgordetype

Belangrijk

De sortering geldt niet voor bijkomende exportformaten.

Andere geografische projecties toevoegen

De geografische coördinaten van een gepubliceerde dataset worden standaard uitgedrukt in WGS84, ongeacht hun oorspronkelijke projectie wanneer de dataset werd aangemaakt. Het is mogelijk om extra geografische projecties te configureren om zo gebruikers in staat te stellen de dataset te exporteren in hun favoriete geografische projectie.

1. Klik in de rubriek Extra geografische projecties op het tekstvak Extra projecties.

2. Schrijf de EPSG-code van de gekozen geografische projectie of kies er een uit de lijst met suggesties.

Meer exportformaten toevoegen

Er zijn meerdere specifieke formaten beschikbaar voor het exporteren:

• GPX (standaard): dit formaat kan rechtstreeks worden geconfigureerd vanuit de Export tab om beschikbaar te zijn als extra exportformaat. Merk op dat het GPX-formaat vereist dat de dataset geografische coördinaten moet bevatten om beschikbaar te zijn.

• CIFS (op verzoek): voor datasets die data pushen naar Waze. Eenmaal dit formaat geactiveerd is op het domein, kan het geconfigureerd worden vanuit de Export tab.

• DCAT-AP voor Zweden, Spanje, Duitsland en Zwitserland (op verzoek): deze formaten moeten geconfigureerd worden door Opendatasoft. Ze worden nooit weergegeven in de Export tab van de bewerkingsinterface van de dataset.

Belangrijk

Gelieve contact op te nemen met het support team van Opendatasoft voor meer informatie en/of om te vragen om extra exportformaten te activeren.

Alternatieve exports uploaden

De rubriek Alternatieve exports van de Export tab laat toe om elk bestand in elk formaat te uploaden

Om een alternatief exportbestand te uploaden, klik ofwel op de knop Een bestand uploaden, of sleep en plaats het bestand in de rubriek.