Export van datasets configureren

Gebruikers kunnen elke gepubliceerde dataset in verschillende formaten downloaden vanuit de Export tab van de front office (zie Data exporteren).

In het Opendatasoft-portaal gebeurt de configuratie van de beschikbare exports in de tab Exporteren van de bewerkingsinterface van elke dataset.

Een volgorde voor exports specificeren

Standaard staan de records van een dataset export niet in volgorde. Het is mogelijk om de volgorde van de records te configureren door een volgordetype voor het gekozen veld te kiezen.

Voorvereiste

Hiervoor kunnen enkel velden worden geselecteerd die standaard gesorteerd kunnen worden of velden die ingesteld geweest zijn als sorteerbaar.

1. Klik in de rubriek Exportvolgorde op het vakje "Sorteer op veld"

2. Kies een veld uit de dataset waarop de sortering gebaseerd zal zijn.

3. Klik op het tweede vakje in de lijst dat onder het eerste vakje staat weergegeven.

4. Kies een volgordetype

Belangrijk

De sortering geldt niet voor bijkomende exportformaten.