De aanpasbare weergave configureren

In de bewerkingsinterface van een dataset kan u via het tabblad Weergaven > Gepersonaliseerde weergave een gepersonaliseerde weergave configureren die wordt weergegeven in de front office eenmaal de dataset is gepubliceerd op het portaal. In tegenstelling tot alle andere weergaven is de Gepersonaliseerde weergave geen vooraf gedefinieerde weergave die aangepast is aan een dataset. Het is een blanco ruimte die voor om het even welk doel gebruikt kan worden, zolang ze maar verband houdt met de dataset en kan opgevuld worden met HTML en CSS. Ze kan beschouwd worden als een minipagina (zie Content aanmaken).

De aanpasbare weergave is voor elke dataset beschikbaar, maar is optioneel. Deze kan worden geactiveerd of gedeactiveerd via het aanvinkvakje dat rechts onder de weergavetabs staat.

../../../_images/custom_view_configuration.png

Om de parameters van de aanpasbare weergave in te stellen, volg de instructies uit onderstaande tabel.

Naam van de optie

Omschrijving

Gebruik

Titel van het tabblad

Titel van het tabblad Aanpasbare weergave in de front office. Wanneer deze blanco wordt gelaten, krijgt het tabblad de naam "Aanpasbare weergave".

Schrijf een titel in het tekstvak "Titel van het tabblad".

Pictogram van het tabblad

Pictogram van het tabblad Aanpasbare weergave in de front office. Wanneer deze blanco wordt gelaten, wordt het pictogram van het tabblad het tachometerpictogram.

Opgelet

Alleen Font Awesome 4.7 icons worden ondersteund als pictogram van het tabblad. Pictogramman moeten gespecificeerd worden via hun naam, met weglating van het prefix fa- (bijv. om het pictogram staafgrafiek te gebruiken, waarvan de naam fa-bar-chart is, schrijf dan bar-chart in het tekstvak van het pictogram van het tabblad).

Schrijf de naam van het Font Awesome-pictogram in het tekstvak van het pictogram van het tabblad.

URL van het tabblad

URL om naar het tabblad Aanpasbare weergave te gaan. Standaard is de URL voor een Aanpasbare weergave: www.domain_name.com/explore/datasets/dataset_name/custom

Schrijf de URL van de Aanpasbare weergave in het tekstvak van de URL van het tabblad.

Belangrijk

Opendatasoft widgets, zoals diegene die gebruikt worden voor de belangrijkste weergaven, kunnen worden toegevoegd aan de Aanpasbare weergave. Afhankelijk van het doel van de Aanpasbare weergave kunnen deze widgets ofwel worden geïsoleerd van de rest van de pagina, ofwel in interactie met de rest van de pagina, bijvoorbeeld met de datasetfilters.

  • Om widgets te isoleren, defineer een aanpasbare ods-dataset-context voor de Aanpasbare weergave.

  • Opdat widgets in interactie gaan met de rest van de pagina, gebruik ctx als de ods-dataset-context.