De aanpasbare weergave configureren

In de bewerkingsinterface van een dataset kunt u via de tab Weergaven > Aanpasbare weergave kunt u een aanpasbare weergave die in de front office wordt weergegeven configureren eenmaal de dataset op het portaal is gepubliceerd. In tegenstelling tot alle andere weergaven is de aanpasbare weergave geen vooraf gedefinieerde weergave die aangepast is aan een dataset. Het is een blanco ruimte die voor elk doel gebruikt kan worden, zoals dit maar verband houdt met de dataset, en ingevuld kan worden met HTML en CSS. Ze kan beschouwd worden als een minipagina (zie Inhoud aanmaken).

De aanpasbare weergave is voor elke dataset beschikbaar, maar is optioneel. Deze kan worden geactiveerd of gedeactiveerd via het aanvinkvakje dat rechts onder de weergavetabs staat.

Om de parameters van de aanpasbare weergave in te stellen, volg de instructies uit onderstaande tabel.

Naam van de optie

Omschrijving

Gebruik

Titel van het tabblad

Titel van het tabblad Aanpasbare weergave in de front office. Wanneer deze blanco wordt gelaten, krijgt het tabblad de naam "Aanpasbare weergave".

Schrijf een titel in het tekstvak "Titel van het tabblad".

Pictogram van het tabblad

Pictogram van het tabblad Aanpasbare weergave in de front office. Wanneer deze blanco wordt gelaten, wordt het pictogram van het tabblad het tachometerpictogram.

Opgelet

Alleen Font Awesome 4.7 pictogramman worden ondersteund als pictogram van het tabblad. Pictogramman moeten gespecificeerd worden via hun naam, met weglating van het prefix fa- (bijv. om het pictogram staafgrafiek te gebruiken, waarvan de naam fa-bar-chart, schrijf dan bar-chart in het tekstvak van het pictogram van het tabblad).

Schrijf de naam van het Font Awesome-pictogram in het tekstvak van het pictogram van het tabblad.

URL van het tabblad

URL om naar het tabblad Aanpasbare weergave te gaan. Standaard is de URL voor een Aanpasbare weergave: www.domain_name.com/explore/datasets/dataset_name/custom

Schrijf de URL van de Aanpasbare weergave in het tekstvak van de URL van het tabblad.

Belangrijk

OpenDataSoft widgets, zoals diegene die gebruikt worden voor de belangrijkste weergaven, kunnen worden toegevoegd aan de Aanpasbare weergave. Afhankelijk van het doel van de Aanpasbare weergave kunnen deze widgets ofwel worden geïsoleerd van de rest van de pagina, ofwel in interactie met de rest van de pagina, bijvoorbeeld met de datasetfilters.

• Om widgets te isoleren, defineer een aanpasbare ods-dataset-context voor de Aanpasbare weergave.

• Opdat widgets in interactie gaan met de rest van de pagina, gebruik ctx als de ods-dataset-context.