De kalender configureren

Het Opendatasoft-platform laat u toe om gemakkelijk kalenderweergaves aan te maken vanuit uw gepubliceerde datasets.

Vereisten betreffende datasets

Voor een kalenderweergave is elk record van uw dataset een ander evenement. Deze evenementen moeten een begintijdstip, een eindtijdstip en een titel hebben. Dit betekent dat uw dataset twee datumtijdvelden en een tekstveld moet hebben opdat de kalenderweergave beschikbaar kan zijn.

Records zonder titels zullen op de kalender worden weergegeven als evenementen zonder titel, maar wanneer ofwel het begintijdstip of het eindtijdstip ontbreekt, zal dit ervoor zorgen dat bij de weergave het record gewoon wordt genegeerd.

Evenementen die een volledige dag in beslag nemen

Hoewel het zeer eenvoudig is, dwingen de verplichte "twee datumtijdvelden en een tekstveld" u om evenementen van een volledige dag in te stellen als evenementen "die beginnen om 12u00 op de welbepaalde dag en eindigen een seconde voor middernacht op diezelfde dag (00:00:00 to 23:59:59)".

Configuratie

De kalenderweergave activeren

Eenmaal u twee van de velden van uw dataset hebt geconfigureerd als datumtijden en een ander veld als tekst, ziet u het tabblad "kalender" verschijnen.

Dit betekent evenwel niet dat uw dataset volledig geconfigureerd is. De weergave is beschikbaar maar niet standaard geactiveerd. U moet deze handmatig activeren.

De velden "evenementen" instellen

Eenmaal de kalender is geactiveerd, moet u er ook voor zorgen dat de velden "evenementen" goed zijn geconfigureerd. U zal zien dat het eerste tekstveld werd geselecteerd voor de titel, de eerste datumtijd voor het begintijdstip en de tweede datumtijd voor het eindtijdstip. Er kunnen meerdere andere tekst/datumtijdvelden in uw dataset staan. Selecteer hier welke ervan de eigenschappen van het evenement bepalen.

Dit is ook waar u de kleur van het evenement kan selecteren.

De tooltip instellen

Wanneer u in de kalenderweergave op een evenement klikt, verschijnt een tooltip die meer informatie verschaft over de evenementen.

Calendar tooltip

U kunt de tooltip configureren op precies dezelfde manier als voor de kaart of de afbeeldingen.

Delen

Eenmaal uw dataset correct is ingesteld en gepubliceerd, kan u natuurlijk de kalender delen met iedereen die over de rechten beschikt om de kalender te bekijken.

Hiervoor kan u altijd de URL kopiëren/plakken vanuit de adresbalk van uw browser, maar u kan ook een van de 3 opties gebruiken die onderaan de kalender zelf worden aangeboden.

1. Deel de URL

1. Code snippet om de weergave in te voegen in een andere website

1. Code snippet om deze op te nemen in één van uw dashboards of pagina's op het platform.