De Afbeeldingenweergave configureren

Voorvereiste

Opdat de Afbeeldingenweergave beschikbaar is, moet de dataset minstens één bestandveld bevatten waarin minstens één afbeelding of elk ander bestand van het mediatype staat dat een thumbnail kan genereren: .gif, .png, .jpeg, .jpg, .tif, .tiff en .bmp.

In de bewerkingsinterface van een dataset kan u via het tabblad Weergaven > Afbeeldingen de afbeeldingengallerij van de Afbeeldingenweergave in de front office configureren eenmaal de dataset op het portaal is gepubliceerd.

De Afbeeldingenweergave, wanneer deze beschikbaar is, is optioneel. Deze kan worden geactiveerd of gedeactiveerd via het aanvinkvakje dat rechts onder de weergavetabs staat.

Het informatiepaneel aanpassen

Om het informatiepaneel van de Afbeeldingenweergave aan te passen, volg de instructies uit onderstaande tabellen.

Naam van de optie

Omschrijving

Gebruik

Weergegeven afbeeldingvelden

Velden die afbeeldingen bevatten en die in de Afbeeldingenweergave zullen worden weergegeven. In de lijst zijn de velden met een grijze achtergrond diegene die zullen worden weergegeven, terwijl die zonder een gekleurde achtergrond verborgen zullen worden. Enkel de velden van het bestandstype zijn in deze optie beschikbaar.

Om een afbeeldingveld aan de Afbeeldingenweergave toe te voegen:

1. Zoek het veld in de lijst.

2. Klik op het pictogram icon-plus rechts van het veld.

Om een afbeeldingveld uit de Afbeeldingenweergave te verbergen:

1. Zoek het veld in de lijst.

2. Klik op het pictogram icon-cross rechts van het veld.

Om de afbeeldingvelden in een andere volgorde te zetten:

1. Klik op een veld uit de lijst.

2. Plaats en sleep het veld boven of onder een ander veld.

Soorten tooltips

2 soorten tooltips:

• Standaard tooltip (default): deze laat toe een titel van de velden die in de tooltip worden weergegeven te kiezen.

• Custom HTML tooltip: hiermee kunt u de tooltip verder instellen via HTML.

1. Klik op het lijstvak "Soorten tooltips".

2. Kies een soort tooltip.

Standaard tooltip opties

Naam van de optie

Omschrijving

Gebruik

Titel van de afbeelding

Titel van de afbeeldingen die gebruikt wordt als titel van de tooltip.

1. Klik op het lijstvak "Titel van de tooltip".

2. Kies een veld uit de dataset waarin de titels van de afbeeldingen staan.

Weergegeven velden

Velden uit de dataset waarvan de waarden in de tooltip zullen worden weergegeven. In de lijst zijn de velden met een grijze achtergrond diegene die in de tooltip zullen worden weergegeven, terwijl die zonder een gekleurde achtergrond verborgen zullen zijn voor de tooltip.

Om een veld in de tooltip toe te voegen:

1. Zoek het veld in de lijst.

2. Klik op het pictogram icon-plus rechts van het veld.

Om een veld uit de tooltip te verbergen:

1. Zoek het veld in de lijst.

2. Klik op het pictogram icon-cross rechts van het veld.

Om de velden in een andere volgorde te plaatsen:

1. Klik op een veld uit de lijst.

2. Plaats en sleep het veld boven of onder een ander veld.

Custom HTML tooltip opties

Naam van de optie

Omschrijving

Gebruik

Custom HTML tooltip

HTML-ruimte om de inhoud van de tooltip te noteren. Met 3 knoppen boven de tekstzone kunt u een selectie opnieuw laten inspringen, de volledige HTML-tekst opnieuw laten inspringen en/of de lijnen inwikkelen.

De inhoud van de tooltip in HTML schrijven.

Belangrijk

Voor meer informatie over tooltips en over hoe u zowel standaard als custom HTML tooltips kunt configureren, raadpleeg de documentatie De tooltip configureren .