Metadata over de interoperabiliteit

Metadata over de interoperabiliteit worden op verzoek geactiveerd. Ze zouden geconfigureerd moeten worden in de Information tab van de bewerkingsinterface van een dataset, waarbij elk type metadata zijn eigen specifieke tab heeft. Eenmaal de data is gepubliceerd, zullen alle metadata over de interoperabiliteit worden weergegeven in de Information tab van de dataset (front office).

Er zijn 3 soorten metadata over de interoperabiliteit beschikbaar:

• DCAT
  • DCAT-AP voor Zwitserland

• INSPIRE

Belangrijk

Er kunnen gepersonaliseerde metadata over de interoperabiliteit worden gecreëerd en op verzoek worden geactiveerd. Gelieve contact op te nemen met Opendatasoft voor meer informatie over gepersonaliseerde metadata over de interoperabiliteit.

DCAT metadata

DCAT metadata zijn erop gericht de interoperabiliteit tussen datacatalogi die gepubliceerd worden op het net te vergemakkelijken.

Voor meer informatie over de DCAT metadata verwijzen we naar de W3C Data Catalog Vocabulary (DCAT) documentatie. Om te weten hoe u de metadat op het Opendatasoft-platform kunt configureren, verwijzen we naar onderstaande tabel.

Naam

Gebruik

Aangemaakt

1. Klik op het kalendericoon rechts van het grijze tekstvak.

2. Kies de juiste datum.

3. Klik buiten het vakje. De gekozen datum staat nu weergegeven in het grijze tekstvak.

Gepubliceerd

1. Klik op het kalendericoon rechts van het grijze tekstvak.

2. Kies de juiste datum.

3. Klik buiten het vakje. De gekozen datum staat nu weergegeven in het grijze tekstvak.

Aanmaker

Vermeld de maker aan in het tekstvak.

Bijdrager

Vermeld de bijdrager aan in het tekstvak.

Naam van de contactpersoon

Vermeld de naam van de contactpersoon in het tekstvak.

E-mail van de contactpersoon

Vermeld het e-mailadres van de contactpersoon in het tekstvak;

Updatefrequentie

Vermeld de updatefrequentie in het tekstvak

Ruimtelijk

Vermeld de ruimtelijke dekking in het teksvak.

Tijdelijk

Vermeld de tijdelijke dekking in het tekstvak.

Granulariteit

Vermeld de granulariteit in het tekstvak.

Kwaliteit van de data

Vermeld de kwaliteit van de gegevens in het tekstvak.

DCAT-AP voor Zwitserland

DCAT-AP voor Zwitserland zijn DCAT-AP metadata die specifiek zijn aangemaakt voor Zwitserse portalen en datasets.

Voor meer informatie over de DCAT-AP voor Zwitserland verwijzen we naar het related Open Data Handbook. Om te weten hoe u de metadata iin het Opendatasoft-platform kunt configureren, verwijzen we naar onderstaande tabel.

Naam

Gebruik

Domein

Vermeld het domein (zoals verwacht wordt door opendata.swiss) in het tekstvak.

Rechten

Vermeld de rechten in het tekstvak.

INSPIRE

INSPIRE metadata worden gedefinieerd door de Europese Commissie. Ze zouden er moeten voor zorgen dat metadata voor specifieke ruimtelijke datasets worden aangemaakt en dat die metadata up-to-date worden gehouden. Deze metadata richten zich vooral op datasets met geografische coördinaten.

Voor meer informatie over de INSPIRE metadata, verwijzen we naar de INSPIRE knowledge base. Om te weten hoe u de metadata op het Opendatasoft-platform kunt configureren, verwijzen we naar onderstaande tabel.

Naam

Gebruik

Thema

1. Klik op het thema tekstvak. Er verschijnt automatisch een drop down-selectie van thema's.

2. Klik op het gekozen thema.

3. (optioneel) Om een ander thema aan de dataset toe te voegen, klik op de knop + rechts van het tekstvak.

4. (optioneel) Volg de stappen 1 en 2 van deze procedure.

Type
  1. Klik op het type tekstvak. Er verschijnt automatisch een drop down-selectie van types.

2. Klik op het gekozen type.

3. (optioneel) Om een andere type aan de dataset toe te voegen, klik op de knop + rechts van het tekstvak.

4. (optioneel) Volg de stappen 1 en 2 van deze procedure.

Bestands-ID

Vermeld het bestands-ID in het tekstvak

Naam van de contactpersoon

Vermeld de naam van de contactpersoon in het tekstvak.

Positie van de contactpersoon

Vermeld de positie van de contactpersoon in het tekstvak.

Adres van de contactpersoon

Vermeld het adres van de contactpersoon in het tekstvak.

E-mail van de contactpersoon

Vermeld het e-mailadres van de contactpersoon in het tekstvak;

Doel

Vermeld het doel in het tekstvak. HTML wordt aanvaard; Er is een reeks formatteringsopties beschikbaar in de grijze balk bovenaan het tekstvak: ga met de cursor over de knoppen voor meer informatie en klik op de gekozen knoppen om een formatteringsoptie te gebruiken.

Beschrijving van het geografisch gebied

Vermeld de beschrijving van het geografisch gebied in het tekstvak.

Lengtegraad west

Vermeld de lengtegraad west in het tekstvak

Lengtegraad oost

Vermeld de lengtegraad oost in het tekstvak;

Lengtegraad zuid

Vermeld de lengtegraad zuid in het tekstvak.

Lengtegraad noord

Vermeld de lengtegraad noord in het tekstvak.