JSON array naar meerdere waarden

Deze processor extraheert meerdere waarden uit een veld dat een JSON array bevat en voegt deze samen in een veld met meerdere waarden.

Opmerking

De eigenschap multivalued zal niet automatisch worden ingesteld in het veld, dus vergeet niet om deze te activeren op de parameters van het veld, samen met hetzelfde scheidingsteken als in de processor.

Oorspronkelijke waarde

Na processor

{"a":["b","c","d"]} b,c,d

De processor instellen

De parameter "iJSON-regel naar array" werkt precies zoals in de processor "Extraheer uit JSON" en zou de array die samengevoegd moet worden, moeten bevatten (weergegeven door de iJSON-regel .item).

• Wanneer het veld rechtstreeks de JSON-array bevat, plaats dan enkel item als een iJSON-regel.

• Wanneer het laatste element een array is, moet de iJSON-regel eindigen met .item. Dit betekent dat het bereikte voorwerp behandeld zou moeten worden als een array van items in de iJSON-syntax.

• Wanneer u wil blijven verdergaan in de items in de array, kan u kernnamen blijven toevoegen na het .item. Zorg er wel voor dat u controleert of dit pad geldig is voor elk voorwerp in de array.

Om de parameters van de JSON array to multivalued processor in te stellen, dient u de aanwijzingen in onderstaande tabel te volgen.

Label

Omschrijving

Voorbeeld

Veld

Naam van het veld waarin de JSON array staat

data

iJSON regel naar array

iJSON regel die herhaald moet worden in de bovenstaande JSON array. Een iJSON-regel is opgebouwd met de namen van alle velden uit de JSON root naar de data die geëxtraheerd moeten worden, gescheiden door een puntje. De positie van de array staat aangegeven door het trefwoord "item".

item.metaB

Scheidingsteken

Karakter of string die gebruikt wordt om de verschillende teruggevonden waarden te scheiden

,

Outputveld

Naam van het veld dat het geëxtraheerde element zal bevatten

Voorbeeld

iJSON-regels om te extraheren uit het volgende JSON array-veld:

"metaB" : "value1",
      "int": 5,
      "boolean": false
      "metaB" : "value2",
      "int": 6,
      "boolean": true
  • item.metaB: value1,value2
  • item.int: 5,6
  • item.boolean: false,true
{ "metaA": "Joe",
  "bloc" : [
          "metaB" : "value1",
          "int": 5,
          "boolean": false,
          "sub" : { "sub_sub" : "sub_value"}
          "metaB" : "value2",
          "int": 6,
          "boolean": true,
          "sub" : { "sub_sub" : "other_sub_value"}
  • bloc.item.metaB: value1,value2
  • bloc.item.sub.sub_sub: sub_value,other_sub_value