OSM connector

De OSM File-connector (OSM staat voor OpenStreetMap) wordt gebruikt om gegevens uit OpenStreetMap-betanden (.osm) te extraheren.

Opmerking

Een betrouwbare server om extracten uit het OpenStreetMap-project te downloaden is Geofabrik. Hij verschaft rapporten voor verschillende regio's in de wereld.

De OSM-connector kan ook XML-bestanden (.xml) lezen.

Aanmaak

Zie how to source a file.

Configuratie

Naam

Omschrijving

Gebruik

Behoud enkel overheidsdiensten

Filtert de exports om enkel knopen en wegen bij te houden met de tag "voorziening". Voorzieningen zijn belangrijke faciliteiten voor bezoekers en bewoners.

Standaard is dit vakje aangevinkt. Om alle knopen en wegen op te nemen, dient u dit vakje uit te vinken.

Extra OSM metadata voor versiebeheer opladen

Extraheert het versienummer van elk voorwerp. Waarden worden opgeslagen in een kolom "versie".

Standaard is dit vakje uitgevinkt.

Gebruik centroid voor polygons in plaats van vormen

Gebruikt de centroid van de polygons.

Standaard is dit vakje uitgevinkt, wat betekent dat vormen worden gebruikt voor polygons.

OSM-tags naar kaart

Tags om te extraheren uit knopen en wegen.

Schrijft de tags om in het tekstvak te extraheren. Tags moeten gescheiden worden door een komma.

Relatietags

Tags om te extraheren uit verbonden relaties.

Schrijft de tags om in het tekstvak te extraheren. Tags moeten gescheiden worden door een komma.