Netatmo extractor

Belangrijk

Deze connector is standaard niet beschikbaar. Gelieve contact op te nemen met OpenDataSoft om deze connector voor een welbepaald OpenDataSoft-domein te activeren.

De Netatmo-connector wordt gebruikt om gegevens van de Netatmo API te extraheren.

Deze connector is voorzien van 2 modi:

• de Weerkaart modus, om een dataset aan te maken met de huidige gegevens van elk publiek Netatmo-station,

• de historiekmodus om een dataset aan te maken met de historische gegevens van één specifiek Netatmo-station.

Aanmaak

Voorvereiste

Omdat deze connector werkt, moet op voorhand een applicatie aangemaakt worden op Netatmo Connect. In de rubriek "Technische parameters" van de applicatie op de website staat informatie die noodzakelijk om de Netatmo-connector te configureren, zoals het Klant ID en het Klant Geheim.

1. Voer netatmo:// in het veld "een URL invoeren" bij het aanmaken van een nieuwe dataset.

2. Druk op Enter of klik op de knop "+".

Configuratie

Naam

Omschrijving

Gebruik

Klant-ID

Klant ID van de applicatie die is aangemaakt op Netatmo Connect.

Plak het klant ID van de applicatie in het tekstvak.

Klantgeheim

Klant Geheim van de applicatie die is aangemaakt op Netatmo Connect.

Plak het Klant Geheim van de applicatie in het tekstvak.

Gebruikersnaam

Gebruikersnaam van het persoonlijke Netatmo-account van de gebruiker.

Noteer de gebruikersnaam in het tekstvak.

Wachtwoord

Wachtwoord van het persoonlijke Netatmo-account van de gebruiker.

Noteer het wachtwoord in het tekstvak.

MAC-adres

Geeft aan of de connector moet worden gebruikt in weerkaart- of historiekmodus.

• Om de connector in Weerkaartmodus te gebruiken: laat het tekstvak leeg. In de aangemaakte dataset zal er slechts één record per station beschikbaar zijn op de Netatmo Weathermap.

• Om de connector in historiekmodus te gebruiken: plak het MAC-adres van het station (terug te vinden in de rubriek Parameters van een Netatmo-account) in het tekstvak. De aangemaakte dataset zal de volledige historiek zijn van de gegevens die zijn opgehaald voor het welbepaalde Netatmo-station.

Filter stations

Wanneer dit vakje is aangevinkt, worden alle stations met abnormale temperatuurmetingen uitgesloten. Deze configuratie werkt enkel voor de weerkaartmodus van de connector.

Standaard is dit vakje niet aangevinkt. Vink het vakje aan om de stations te filteren.