Een bron configureren

In de meeste gevallen zijn datasets gebaseerd op minstens één bron die gegevens bevat. Wanneer deze bron (of het nu een bestand, een API of een andere brontype is dat wordt ondersteund) wordt geüploaded, zal het platform automatisch een connector gebruiken om die bron te kunnen lezen en begrijpen. Wanneer een nieuwe dataset wordt aangemaakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de voorbeeldweergave volledig leesbaar is: dit betekent dat de bron van de dataset goed begrepen en geconfigureerd is.

In het OpenDataSoft-platform gebeurt de configuratie van de bron van de dataset in het tabblad Bron van de bewerkingsinterface van elke dataset;

De configuratieopties van een bron hangen volledig af van het type bron en zowel de manier waarop de bron werd toegevoegd aan de dataset als het formaat van die bron zijn belangrijk om dat type te bepalen. In onderstaande tabel worden de bestaande en beschikbare connectoren opgesomd,, samen met hun overeenkomstige brontypes. Controleer beide kolommen, klik vervolgens op de naam van de connector om meer te weten te komen over alle aanverwante configuratieopties.

Naam

Beschrijving & ondersteunde formaten

Beschikbaarheid

ArcGIS

Gebruikt voor data die geëxtraheerd is van een ArcGIS-server

Standaard

CSV

Gebruikt voor bestanden in de formaten CSV (.csv), TSV (.tsv), Text (.txt) en DAT (.dat)

Standaard

Dataset of datasets

Gebruikt voor het aanmaken van een dataset uit de catalogus van een OpenDataSoft-domein

Standaard

GeoJSON

Gebruikt voor GeoJSON (.geojson)-bestanden

Standaard

JCDecaux

Gebruikt om de staat van JCDecaux-fietsstations op te halen

Op verzoek

JSON

Gebruikt voor JSON (.json)-bestanden

Standaard, behalve voor JSON Dict

KML

Gebruikt voor KML (.kml) en KMZ (.kmz) bestanden

Standaard

MapInfo

Gebruikt voor MapInfo ZIP archieven

Standaard

Netatmo

Gebruikt om gegevens van de Netatmo API op te halen

Op verzoek

OSM

Gebruikt voor OpenStreetMap archieven (.osm)

Standaard

Salesforce

Gebruikt om gegevens van de Salesforce API op te halen

Op verzoek

Shapefile

Gebruikt voor Shapefiles

Standaard

Spreadsheet

Gebruikt voor spreadsheet-bestanden (.xls, .xlsx, .ods)

Standaard

WFS

Gebruikt om gegevens van een WFS-service op te halen

Op verzoek

XML

Gebruikt voor XML (.xml) bestanden

Standaard