Een dataset aanmaken

Het aanmaken van een dataset houdt de volgende stappen in:

Stap 1: Een bron toevoegen

Wanneer u een dataset aanmaakt, begint u met het toevoegen van een bron.

U kunt op de volgende manieren een bron toevoegen aan een dataset:

Stap 2: De verbinding naar de bron configureren

Om gegevens van uw bron op te halen, moet u de verbinding maken tussen deze bron het het Opendatasoft-platform. Voor FTP, Google Drive, HTTP en SharePoint kunt u een nieuwe verbinding configureren en opslaan of een opgeslagen verbinding hergebruiken.

Stap 3: De bron configureren om er zeker van te zijn dat uw gegevens er goed uitzien

Vanuit de voorbeeldweergave kunt u uw bron configureren.

Voor meer informatie over de bronnen die u kunt verbinden en over het configureren ervan, zie Ondersteunde formaten and Connectoren naar diensten op afstand.

Stap 4: De standaard metadata van de dataset en de toegangsrechten configureren

Vanuit het scherm Informatie over de dataset kunt u de titel en de technische identifier van de dataset configureren om de standaard waarden te behouden of te bewerken. U kunt ook de toegangsrechten tot de dataset instellen.

Nadat u een dataset hebt aangemaakt, kunt u een nieuwe bron toevoegen of een bestaande bron en de verbinding ermee bewerken via het tabblad Bronnen van de gewenste dataset.