US Census connector

De US Census connector wordt gebruikt voor gegevens die geëxtraheerd worden uit de REST API van het US Census Bureau.

Aanmaak

1. Vind de API Base URL van de census dataset (https://api.census.gov/data.html). Indien u wilt, kunt u een API URL gebruiken met een geldige zoekopdracht (zie https://www.census.gov/data/developers/guidance/api-user-guide.Overview.html voor documentatie)

Opmerking

Voorbeeld 1:

Voor de dataset Vintage 2014 Population Estimates: US, State, and PR Total Population and Components of Change is de API Base URL https://api.census.gov/data/2014/pep/natstprc .

Voorbeeld 2:

Voor de dataset International Trade: Monthly U.S. Exports by End-Use Code is een API URL https://api.census.gov/data/timeseries/intltrade/exports/enduse?get=ALL_VAL_YR&time=2013-01&E_ENDUSE=00100 .

1. Voer de URL in de ruimte "Voer een URL in" wanneer een nieuwe dataset wordt aangemaakt.

2. Druk op Enter of klik op de knop "+".

Configuratie

Naam

Omschrijving

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Datasetpad

Het pad wordt geëxtraheerd uit het URL-veld

2014/pep/natstprc timeseries/intltrade/exports/enduse

Variabelen

De lijst met variabelen om te extraheren. Wanneer de URL een zoekopdracht bevat worden de variabelen eruit geëxtraheerd. Wanneer het veld leeg wordt gelaten, is het aantal variabelen in de dataset minder dan 50 en zijn de vereiste predicaten gevuld, dan zal de connector de volledige dataset extraheren. Zo niet zou het veld minstens gevuld moeten zijn met vereiste velden (zie de datasetdocumentatie).

Kan leeg worden gelaten

Kan zijn: ALL_VAL_YR wordt geëxtraheerd uit de URL

Predicaten

De lijst met predicaten om de dataset te filteren. Wanneer de URL een zoekopdracht bevat, worden de predicaten eruit geëxtraheerd. Wanneer het veld leeg wordt gelaten en het aantal variabelen minder bedraagt dan 50, zal de connector de volledige dataset extraheren. Het veld zou minstens gevuld moeten zijn met vereiste predicaten (zie de datasetdocumentatie).

for=state:* (een for predicaten is vereist)

time=2013-01 en E_ENDUSE=00100 worden geëxtraheerd uit de URL

API-sleutel

Gebruik een API-sleutel om de Census API-limiet te overschrijden (500 zoekopdrachten per dag). Wanneer de URL een API-sleutel bevat, wordt de sleutel eruit geëxtraheerd.

Er is geen API-sleutel gevuld

Opmerking

Wanneer een te groot aantal velden worden gecalld tijdens de extractie, kan dit resulteren in een time-out van de verbinding naar de US Census servers. Het verminderen van het aantal variabelen of het gebruik van de functie group() zou dit probleem moeten voorkomen.