Een service op afstand configureren

U kunt een service op afstand configureren om een bron toe te voegen terwijl een dataset wordt aangemaakt.

Voor een lijst met beschikbare connectoren, zie Connectoren naar diensten op afstand.

1. Klik in Catalogus > Datasets op de knop Nieuwe dataset.

2. Selecteer in de wizard die wordt geopend de gewenste service onder de rubriek Een service op afstand configureren.

3. Configureer de verbinding naar uw bron.

Voor Google Drive en SharePoint, kunt u een opgeslagen verbinding selecteren of een nieuwe verbinding configureren. Indien u een nieuwe verbinding configureert, selecteer het vakje Informatie over de verbinding opslaan om uw verbinding op te slaan.

1. Configureer de bron vanuit de voorbeeldweergave van de eerste 20 records die verschijnen.

2. Configureer de datasetinformatie of gebruik de vooraf ingevulde waarden:

• Voer de titel voor deze dataset in in het veld Naam van de dataset.

• Voer in het veld Technische identifier van de dataset een betekenisvolle identifier voor deze dataset in.

• Indien u iemand met toegang tot uw domein in staat wilt stellen om de dataset te verkennen, vink Beperkte toegang voor gemachtigde gebruikers en groepen uit.

Nadat een dataset werd aangemaakt, wordt een bewerkingsinterface voor die dataset geopend. Deze interface kan enkel gebruikt worden door gebruikers met de juiste toelatingen, hetzij "Dataset aanmaken", hetzij "Dataset bewerken".

Met deze bewerkingsinterface kunt u de data verwerken, de datasets en de weergaves ervan configureren en de publicatie van de dataset beheren. Voor meer informatie, zie:

Connectoren naar diensten op afstand

Opendatasoft kan verbinding maken met een brede waaier aan diensten op afstand.

Belangrijk

Contacteer uw lokaal support team om on-demand connectoren te krijgen die geactiveerd zijn op uw domein. Sommige ervan zijn betalend.

Connector

Omschrijving

Beschikbaarheid

Airtable

Haalt data op uit een Airtable-basis

Op verzoek

Amazon S3

Haalt data op uit een bestand dat is opgeslagen in een Amazon S3-compartiment

Op verzoek

ArcGIS

Haalt data op uit een ArcGIS-server

Standaard

Census

Haalt data op met behulp van de API van US Census Bureau

Op verzoek

Dataset of datasets

Maakt een dataset aan vanuit de catalogus van een Opendatasoft-domein

Standaard

Eco Counter

Haalt data op over Eco Counter-tellers en telsites

Op verzoek

Feed

Haalt data op uit Atom en RSS feeds

Standaard

Google BigQuery

Haalt data op uit een Google BigQuery-tabel

Op verzoek

Google Drive

Haalt bestanden op die in Google Drive zitten

Op verzoek

JCDecaux

Haalt de staat van JCDecaux-fietsstations op

Op verzoek

Netatmo

Haalt data op via de Netatmo API

Op verzoek

OpenAgenda

Haalt evenementen op uit OpenAgenda-agenda's

Op verzoek

Realtime

Pusht real time data naar het platform

Op verzoek

Salesforce

Haalt data op via de Salesforce API

Op verzoek

SharePoint

Haalt bestanden op die in SharePoint zitten

Op verzoek

WFS

Haalt data op uit een WFS-service

Op verzoek