Toegankelijkheid

Referentials

OpenDataSoft gebruik de richtsnoeren van twee referentiesystemen met AA-niveau voor Toegankelijkheid:

Americans with Disabilities Act (ADA)

We volgen ook de Americans with Disabilities Act (ADA) Standards for Accessible Design om de toegang tot informatie voor personen met een handicap te verbeteren.

Aangezien de ADA encourages self-regulation of accessibility standards de reguleringen niet definieert, worden organisaties aangemoedigd om de WCAG 2.0 level AA guidelines te gebruiken.

Daarom is het publiek van OpenDataSoft dat te maken krijgt met content ADA compliant omdat het WCAG 2.0 - AA volgt.

We hebben ook een Voluntary Product Accessibility Template (VPAT) die op verzoek toegankelijk is.

Wat doet OpenDataSoft op het vlak van toegankelijkheid?

Hier volgen enkele voorbeelden van wat het OpenDataSoft-platform doet om de toegankelijkheid te verbeteren:

• De decoratieve elementen hebben WAI-ARIA-attributen om text-to-speech triggering te vermijden

• De afbeeldingen worden getagd met alt-attributen en betekenisvolle titels

• De koppelingen worden getagd met een betekenisvolle omschrijving

• Alle interface-elementen van de gebruiker zijn navigeerbaar met een toetsenbord (inclusief tabs en tabulaire data)

• Wanneer verschillende talen worden gebruikt, worden elementen naar behoren getagd om te zorgen voor een betere text-to-speech

• De modale vensters hebben de juiste focus en focus cycling

Een probleem melden

Ondanks onze beste inspanningen, wanneer u een probleem met toegankelijkheid ervaart op het platform, gelieve ons dit dan te laten weten door een verslag te sturen naar accessibility@opendatasoft.com

Wanneer u een verslag stuurt, zorg er dan voor dat de volgende informatie wordt vermeld:

• Uw browser*

• Uw besturingssysteem*

• Uw schermlezer

• Een omschrijving van de problemen die u ervaart

We zullen ons uiterste best doen om deze problemen in de volgende releases op te lossen.