Groepen organiseren

Het instellen van toestemmingen en quota's op gebruikersniveau biedt de meeste controle over veiligheid maar kan ook vervelend worden voor grote aantallen gebruikers. In dit geval zal u waarschijnlijk groepen willen instellen.

Toestemmingen en quota's verlenen

Groepen zijn een eenvoudige manier om veiligheidsinstellingen tussen gebruikers te delen. Net zoals voor een gebruiker kan een groep toestemmingen en quota's hebben. Groepsleden erven vervolgens van de instellingen van de groep:

• De toestemmingen van een gebruiker worden daarom gedefinieerd als de samenvoeging van zijn eigen toestemmingen en van alle toestemmingen die verleend werden via de groepen waarvan hij/zij lid is.

• De quota's van een gebruiker (indien ze niet hun eigen instellingen hebben) is het maximum van de waarden van al zijn groepen.

Leden beheren

Er zijn drie manieren om leden aan een groep toe te voegen of uit een groep te verwijderen.

In het geval van een enkele gebruiker, kan u hem/haar opzoeken op de indexpagina van gebruikers en hem/haar van daaruit rechtstreeks toevoegen aan een groep. Klik gewoon op de knop voeg groep toe en selecteer de groep in de dropdown-lijst.

Dit is een handige shortcut en u kan ook rechtstreeks naar de pagina van de gebruiker gaan en hem/haar van daaruit toevoegen aan een groep.

Indien u meerdere gebruikers in één keer aan een groep wilt toevoegen, dient u naar de pagina van de groep te gaan en van daaruit te klikken op de knop Gebruiker toevoegen.

Hierdoor verschijnt een lijst van de gebruikers van al uw portalen. Selecteer diegene waarin u geïnteresseerd bent en klik op de knop Gebruikers toevoegen aan de groep.

Opmerking

Het toevoegen van leden aan een groep vanuit de pagina van de groep is een rechtstreekse actie die niet moet worden opgeslagen. Wanneer het modaal venster sluit, zullen de geselecteerde gebruikers leden van de groep geworden zijn.