Groepen organiseren

Het instellen van toestemmingen en quota's op gebruikersniveau biedt de meeste controle over veiligheid maar kan ook vervelend worden voor grote aantallen gebruikers. In dit geval zal u waarschijnlijk groepen willen instellen.

Toestemmingen en quota's verlenen

Groepen zijn een eenvoudige manier om veiligheidsinstellingen tussen gebruikers te delen. Net zoals voor een gebruiker kan een groep toestemmingen en quota's hebben. Groepsleden erven vervolgens van de instellingen van de groep:

• De toestemmingen van een gebruiker worden daarom gedefinieerd als de samenvoeging van zijn eigen toestemmingen en van alle toestemmingen die verleend werden via de groepen waarvan hij/zij lid is.

• De quota's van een gebruiker (indien hij/zij zijn/haar eigen instellingen niet heeft) is het maximum van alle waarden van zijn/haar groep.

Leden beheren

Er zijn drie manieren om leden aan een groep toe te voegen of uit een groep te verwijderen.

In het geval van een enkele gebruiker, kan u hem/haar opzoeken op de indexpagina van gebruikers en hem/haar van daaruit rechtstreeks toevoegen aan een groep. Klik gewoon op de knop voeg groep toe en selecteer de groep in de dropdown-lijst.

Dit is natuurlijk een handige shortcut en u kan ook rechtstreeks naar de pagina van de gebruiker gaan en hem/haar van daaruit toevoegen aan een groep.

Wanneer u evenwel meerdere gebruikers tezelfdertijd wil toevoegen aan een groep, dient u naar de pagina van de groep te gaan en van daaruit klikken op de knop voeg gebruiker toe.

Dit geeft een lijst met alle gebruikers van uw portaal. Selecteer diegene waarin u geïnteresseerd bent, klik op de knop voeg gebruikers toe aan de groep en klaar is Kees!

Opmerking

Het toevoegen van leden aan een groep vanuit de pagina van de groep is een rechtstreekse actie die niet moet worden opgeslagen. Wanneer het modaal venster sluit, zullen de geselecteerde gebruikers leden van de groep geworden zijn.