Identiteiten beheren

Voorvereiste

De tab Identiteiten is enkel beschikbaar wanneer SAML is geactiveerd op het portaal.

Vanuit de tab Identiteiten hebben geauthentificeerde gebruikers de mogelijkheid om hun SAML-identiteiten te beheren of om hun Opendatasoft-account te koppelen aan een SAML-identiteit.

De inhoud van de tab Identiteiten hangt af van het type van de gebruiker. Er zijn 3 types van gebruikers in Opendatasoft: Opendatasoft-gebruikers, plaatselijke gebruikers en gekoppelde gebruikers (meer informatie in de SAML-documentatie).

Tab Identiteiten voor Opendatasoft-gebruikers

Voor Opendatasoft-gebruikers staat in de tab Identiteiten enkel een link die Opendatasoft-gebruikers toelaat om hun Opendatasoft-account te koppelen aan een SAML-identiteit. Hierdoor worden ze gekoppelde gebruikers, waardoor ook de inhoud van de tab Identiteit wijzigt.

Om het account aan een SAML-account te koppelen, klik op de link "Uw account koppelen aan een SAML-account op dit domein".

Tab Identiteiten voor plaatselijke en gekoppelde gebruikers

Zowel voor plaatselijke als gekoppelde gebruikers bevat de tab Identiteiten informatie over de SAML-identiteit. Elke SAML-identiteit wordt vertegenwoordigd door een rechthoek waarin alle identiteitsattributen staan die verstuurd zijn door een identity provider.

Enkel voor gekoppelde gebruikers wordt een "Herroep"-knop weergegeven in de rechter bovenhoek van de SAML-identiteitsrechthoek. Hiermee kan de SAML-identiteit worden herroepen zonder dat het Opendatasoft-account wordt verwijderd: hierdoor worden gekoppelde gebruikers Opendatasoft-gebruikers.

Om een SAML-identiteit te herroepen:

1. Klik op de knop Herroepen. Er verschijnt een bevestigingsvenster.

2. Klik op de knop OK om te bevestigen.