Dataweergaves delen & embedden

Onder elke weergave staan 3 tabs: Share, Embed en Widget. Deze tabs bevatten links of stukjes code die toelaten de weergave ofwel elders op het portaal of op een andere website te delen of te embedden.

Belangrijk

Alle links en codes kunnen worden gekopieerd om de weergave ofwel te delen of te embedden. Dit betekent dat wanneer de weergave op voorhand is gefilterd, de link/code wijzigt om rekening te houden met deze filters.

Een datawaargave delen

De tab Share onder een weergave bevat een URL om een rechtstreekse toegang tot de weergave te delen.

Share tab

Klik op de kopieerknop icon-copypaste om de URL te kopiëren.

Een dataweergave embedden

Dataweergaves kunnen ofwel embed worden via een iframe of als een widget. Beide zijn stukjes code die iedereen moeten toelaten om een element rechtstreeks op een internetpagina te integreren.

Een iframe is een manier om op een eenvoudige en veilige manier OpenDataSoft-content te integreren in een geïsoleerd frame, los van de rest van de pagina. Om OpenDataSoft-content buiten de OpenDataSoft-omgeving te integreren, zijn iframes de beste manier om te werk te gaan. Op het vlak van interactie en personalisatie zal er waarschijnlijk wel wat werk nodig zijn. Widgets zouden ook geïntegreerd kunnen worden in een pagina buiten de OpenDataSoft-omgeving, maar hiervoor zou zwaar werk vereist zijn. Ze zijn evenwel ideaal voor het integreren van content in de OpenDataSoft-omgeving. Widgets kunnen ook interageren met andere widgets, waardoor bijvoorbeeld dynamische dashboards kunnen worden aangemaakt met behulp van OpenDataSoft.

Een iframe embedden

De tab Embed onderaan een weegave bevat een iframe code van die weergave.

Embed tab
  1. Kies de grootte van het iframe in de keuzelijst.

2. Kies om de informatiekaart over de dataset al dan niet weer te geven boven de iframe.

3. Kies om de zoom en positie van de map al dan niet te blokkeren (enkel voor kaartweergaves).

4. Kies om in- en uitzoomen met het muiswiel al dan niet te activeren (enkel voor kaartweergaves).

5. Klik op de kopieerknop icon-copypaste om de iframe code te kopiëren.

Een widget embedden

De tab Widget onder een weergave bevat de widget code van die weergave.

Widget tab

Klik op de kopieerknop icon-copypaste om de widget code te kopiëren.