Erbij betrokken raken: delen, hergebruiken & reageren

Als dataconsument zijn er meerdere opties beschikbaar om meer betrokken te worden in de open dataomgeving: of u nu bepaalde datasets tegenkomt waarin u bijzonder geïnteresseerd bent en die u met de wereld wilt delen, of u specifieke vaardigheden heeft die gebruikt zouden kunnen worden om iets te creëren met de gepubliceerde data;

Dit onderdeel van de documentatie zal zich toespitsen op alle beschikbare opties om een OpenDataSoft-portaal te delen, te hergebruiken & erop te reageren:

• Hergebruiken om ofwel de op data gebaseerde creaties van anderen te ontdekken of om uw volledig eigen creaties door te sturen.

• Uw favoriete weergaves delen of deze embedden in elk type HTML-pagina of website.

• Data die u wilt bijhouden exporteren in verschillende formaten.

• API's gebruiken om zelfs nog verder te gaan met data.

• Datasets becommentariëren of bespreken met andere gebruikers.

• Favoriete datasets volgen om er zeker van te zijn dat men in kennis wordt gesteld van elke nieuwe wijziging.

• Sociale netwerken gebruiken om favoriete datasetweergaves te delen.

• Feedbacks doorsturen om portaalbeheerders te helpen om hun data te verbeteren;