Erbij betrokken raken: delen, hergebruiken & reageren

Als dataconsument zijn er meerdere opties beschikbaar om meer betrokken te worden in de open dataomgeving: of u nu bepaalde datasets tegenkomt waarin u bijzonder geïnteresseerd bent en die u met de wereld wilt delen, of u specifieke vaardigheden heeft die gebruikt zouden kunnen worden om iets te creëren met de gepubliceerde data.

Dit onderdeel van de documentatie zal zich toespitsen op alle beschikbare opties om een Opendatasoft-portaal te delen, te hergebruiken & erop te reageren:

• Hergebruiken om ofwel de op data gebaseerde creaties van anderen te ontdekken of om uw volledig eigen creaties door te sturen.

• Uw favoriete weergaves delen of deze embedden in elk type HTML-pagina of website.

• Data die u wilt bijhouden exporteren in verschillende formaten.

• API's gebruiken om zelfs nog verder te gaan met data.

• Datasets becommentariëren of bespreken met andere gebruikers.

• Favoriete datasets volgen om er zeker van te zijn dat men in kennis wordt gesteld van elke nieuwe wijziging.

• Sociale netwerken gebruiken om favoriete datasetweergaves te delen.

• Feedbacks doorsturen om portaalbeheerders te helpen om hun data te verbeteren;