Data exporteren

Export a dataset

OpenDataSoft-datasets kunnen in verschillende formaten worden gedownload. Voor elke dataset zijn er altijd standaard formaten beschikbaar. Er kunnen andere meer specifieke formaten beschikbaar zijn maar ze hangen af van de aard van de data (bijv. of de dataset al dan niet geografische coördinaten bevat).

In de tab Exporteren van de dataset kunnen de volgende formaten beschikbaar worden gesteld:

• CSV
  • JSON
  • Excel
  • GeoJSON
  • Shapefile
  • KML

Opmerking

Door gebruik te maken van de OpenDataSoft zoek-API, is het mogelijk om de dataset in andere formaten te downloaden.

1. Ga naar de tab Exporteren van de dataset.

2. Kies het bestandsformaat dat moet worden gedownload.

3. Klik op "Volledige dataset" naast het gekozen formaat.

Belangrijk

Wanneer de dataset is gefilterd is het mogelijk om enkel de gefilterde data te downloaden. Klik hiervoor op "Enkel de geselecteerde records" in plaats van "Volledige dataset".

Afbeeldingen exporteren en downloaden

Afbeeldingen die in het platform zijn geïmporteerd, kunnen enkel één voor één worden gedownload of geëxporteerd. Het is niet mogelijk om alle afbeeldingen van een dataset op hetzelfde ogenblik te downloaden.

Een afbeelding downloaden

1. Ga in de front office naar de tab Afbeeldingenweergave van de dataset die de afbeelding(en) bevat die moet(en) worden gedownload.

2. Klik op de afbeelding die moet worden gedownload.

3. Klik onderaan de metadata van de afbeelding op de knop "Afbeelding downloaden".

Dataset exporteren om URL van de afbeelding terug te vinden

1. Ga in de front office naar de tab Exporteren van de dataset die de afbeelding(en) bevat die moet(en) worden geëxporteerd.

2. Exporteer de volledige dataset of een deel ervan wanneer deze is gefilterd.

3. Open de geëxporteerde dataset in de spreadsheet software van uw keuze.

4. Vind het veld terug dat de URL's van de afbeelding bevat en haal deze op.