Data weergeven

OpenDataSoft voorziet een diepgaande weergave-ervaring zodat u een dataset kan exploreren op een rijke en interactieve manier.

Op de datasetinformatiepagina worden de metadata van de dataset weergegeven, zoals de titel, omschrijving, bron, trefwoorden, licentie, enz.

Afhankelijk van de kolommen van uw dataset, zal u deze kunnen exploreren als een klassieke tabel, deze kunnen projecteren op een kaart of deze kunnen weergeven dankzij de verschillende grafieken en widgets. U zal ook alle afbeeldingen kunnen terugvinden die aanwezig zijn in de dataset.

Tot slot zal u deze kunnen exporteren in verschillende bestandsformaten (afhankelijk van de aard van uw data) en deze kunnen gebruiken via een API.

Data weergeven op een kaart

Dit kan door over te schakelen naar het tabblad Kaart in de explore-pagina van de dataset. Opdat het tabblad beschikbaar is, moet uw dataset een geopoint- of geoshape-veld bevatten.

Data weergeven op een grafiek

Dit kan door over te schakelen naar het tabblad Analyse in de explore-pagina van de dataset. Opdat het tabblad beschikbaar is, moet uw dataset facetten of datum/tijd-velden bevatten.

Een weergave hergebruiken

Elke weergave die opgebouwd wordt met OpenDataSoft kan gemakkelijk als dusdanig hergebruikt worden.

Embed

Onderaan de tabbladen Kaart en Grafiek staat een widget die u toelaat om een weergave die u maakte, te delen:

  • als een koppeling Delen, om een rechtstreekse toegang tot de weergave te delen,

  • als een Invoeg code om de weergave in te voegen in een iframe op een website op afstand,

  • als een Widget code, om de weergave te integreren als een widget in een contentpagina door gebruik te maken van het OpenDataSoft ods-widgets kader.

Listing hergebruiken

U kunt op de datasetpagina een lijst maken van de hergebruiken om zowel het hergebruik op zich als uw gegevens te helpen promoten. De hergebruiken zullen onderaan het informatietabblad op elke datasetpagina worden opgesomd.. Meer informatie over dit kenmerk is terug te vinden in de rubriek Hergebruiken aanmoedigen.

../../_images/explore__reuse--fr.png

De records filteren

Aan de linkerzijde van de datasetpagina vindt u een filtering toolbar die zeer sterk lijkt op diegene die beschreven staat in de paragraaf De catalogus filteren.

Standaard tabblad

U kunt kiezen tussen het tabeltabblad en het informatietabblad als het standaard tabblad waarop een dataset wordt geopend. Voor meer informatie, zie Catalogus & datasetpagina's configureren.