Een dataset opzoeken

Eenmaal de juiste dataset is teruggevonden in de catalogus via de zoek- en filteropties of door naar beneden te scrollen, is het tijd om deze op te zoeken. De weergave-interface van een dataset is dezelfde, ongeacht het portaal.

Interface of chosen dataset, with filters and exploration tabs

Aan de linkerkant wordt het volgende weergegeven:

• het aantal records in een dataset (1),

• een aantal datasetfilters om specifieke records en waarden terug te vinden (2).

Op de rechterkant staat het volgende weergegeven:

Dit onderdeel van de documentatie zal zich toespitsen op het exploreren van een gekozen dataset via de tab Informatie om meer te weten te komen over de metadata en via alle beschikbare dataweergaves.

Opgelet

De knop Bewerken naast de titel van de dataset, alsook de knop Back Office in de navigatiebalk worden enkel weergegeven voor geïdentificeerde gebruikers die de toelating hebben om het Opendatasoft-domein te beheren.