Content aanmaken met de Studio

De Studio is een nieuwe editor zonder code die helpt bij het aanmaken en bewerken van pagina's. Hij bevat alle vereiste functies, van het aanmaken tot het publiceren van uw pagina.

 • U kunt de pagina-informatie (titel, URL en omschrijving) en het toegangsbeleid configureren.

 • U kunt de lay-out van uw eigen pagina schikken door middel van secties en blokken.

 • Binnen de secties kunt u de blokken configureren die de tekst bepalen en andere weergaves, zoals afbeeldingen, grafieken of KPI's.

Overview of the Studio

Aantekening

Naam

Omschrijving

1

Zijpaneel

Geeft de eigenschappen van de pagina en de componenten weer en laat u toe deze te bewerken.
Geeft ook de opslagstatus en kennisgevingen weer.
2 Toolbar

Laat u toe om

 • een voorbeeldweergave van uw pagina te krijgen

 • terug te keren naar de back office

 • uw pagina te publiceren

3

Voorbeeldweergavevenster

Geeft een live voorbeeldweergave van de secties en blokken die opgenomen zijn in uw pagina.
Geeft ook een voorbeeldweergave weer van de eerste 20 records van de input dataset wanneer een weergave wordt geconfigureerd.

Eenmaal aangemaakt wijzigt de paginastatus in functie van de acties die u uitvoert:

 • Ontwerp: deze tag geeft aan dat u of een andere editor de pagina heeft bewerkt zonder deze te publiceren. De tag verschijnt zodra u een van de volgende acties uitvoert: een blok bewerken, de paginalay-out bewerken, de pagina-informatie toevoegen of bewerken. De tag verdwijnt nadat u de pagina hebt gepubliceerd, tot u de pagina opnieuw bewerkt.

 • Gepubliceerd: deze status betekent dat de pagina momenteel online is en dat iedereen met de juiste toegang deze kan bezoeken. De status is permanent tot u ervoor kiest om de publicatie van de pagina ongedaan te maken of de pagina te verwijderen.

 • Niet gepubliceerd: deze status betekent dat de pagina niet online is. Standaard is een pagina niet gepubliceerd wanneer u deze aanmaakt; u moet er expliciet voor kiezen op deze te publiceren. U hebt de mogelijkheid om de publicatie van uw pagina ongedaan te maken om deze offline te halen. In deze omstandigheid wijzigt de status van Gepubliceerd naar Niet gepubliceerd.

Gepubliceerd en Niet gepubliceerd zijn onverenigdbare statussen. Een pagina kan niet tezelfdertijd online en offline zijn. Een pagina kan wel getagd zijn als een Ontwerp nadat ze is gepubliceerd.

Voorbeeld:

Paul maakt een nieuwe pagina aan. Het aanmaken is de eerste stap van het bewerken. Daarom wordt de pagina onmiddellijk getagd als Ontwerp. Aangezien Paul de pagina nog niet heeft gepubliceerd, is de status ervan Niet gepubliceerd. Eenmaal Paul het bewerken van de pagina heeft voltooid, publiceert hij deze. De pagina is nu Gepubliceerd en de tag Ontwerp verdwijnt.

Enkele maanden later keert Paul terug naar deze pagina omdat hij een KPI erin wil wijzigen. De paginastatus blijft Gepubliceerd aangezien ze niet offline is gehaald. Ze staat nu echter opnieuw getagd als Ontwerp omdat het bewerken van de KPI een nieuwe versie van de pagina heeft gecreëerd die verschillend is van de versie die momenteel online staat. De tag blijft om Paul eraan te herinneren dat de pagina in Studio verschillend is van diegene die hij eerder heeft gepubliceerd. Wanneer hij opnieuw op Publiceren klikt, zal de eerder gepubliceerde versie worden vervangen en zal de tag Ontwerp verdwijnen.

Twee jaar later is de pagina verouderd geworden. Paul beslist om de publicatie ervan ongedaan te maken. De pagina heeft nu de status Niet gepubliceerd en een tag Ontwerp.

Waarschuwing

Er is geen pagina versiebeheer in de Studio. De volgende acties zijn onomkeerbaar:

 • Nadat u een pagina hebt verwijderd, kan deze niet worden gerecupereerd.

 • Wanneer u een pagina publiceert die reeds de status Gepubliceerd heeft, zal de nieuw gepubliceerde versie de vorige vervangen.