Contentpagina's: ideeën, tips & middelen

Opendatasoft-pagina's laten toe een grote verscheidenheid aan content aan te maken en te integreren. Alhoewel er paginatemplates voor gebruik beschikbaar zijn, waardoor het aanmaakproces van nieuwe paginacontent niet alleen eenvoudiger maar ook sneller verloopt (zie Paginatemplates gebruiken), is het zeker en vast een mogelijkheid om een contentpagina vanaf nul aan te maken. Er zijn ook verschillende integraties mogelijk en Opendatasoft biedt ook tal van middelen die gebruikt kunnen worden als richtlijnen.

Deze documentatie is bedoeld om een lijst van ideeën en adviezen op te maken betreffende contentpagina's, alsook links naar andere nuttige Opendatasoft-middelen.

Integraties van content

De belangrijkste integratie waar men kan aan denken bij het aanmaken van een contentpagina is die van widgets. Opendatasoft-widgets zijn componenten die beschikbaar zijn als HTML-elementen, die met elkaar gecombineerd kunnen worden om interactieve contentpagina's aan te maken. Alle widgets zijn gedocumenteerd in de Opendatasoft Widgets documentatie.

Enkele van de best bekende widgets en de nuttigste bij het aanmaken van een contentpagina zijn de weergavewidgets. Elke Opendatasoft-dataset is inderdaad beschikbaar via verschillende weergaves, die allemaal embed kunnen worden in een contentpagina (zie Dataweergaves delen & embedden).

Opmerking

Er zijn een aantal widgets beschikbaar in de Gebruikshandleiding in plaats van de Widget documentatie, omdat, in tegenstelling tot alle andere widgets, ze niet buiten de Opendatasoft-omgeving kunnen worden gebruikt. Zie Contactformulier en Lijst met pagina's.

Content van derden (betekenis, integraties met elementen die niet van de Opendatasoft-omgeving zijn) kan ook in een contentpagina worden geïntegreerd, zoals ze beschikbaar is als plakbaar HTML-element of -code.

Belangrijk

Omwille van veiligheidsoverwegingen is JavaScript niet toegelaten in Opendatasoft-pagina's. Daardoor worden embeds van derden in JavaScript niet ondersteund.

Middelen voor het aanmaken van content

De gebruikershandleiding is niet bedoeld om meer informatie te verschaffen over contentpagina's dan wat reeds gedocumenteerd wordt in deze rubriek Content aanmaken. Er zijn wel andere Opendatasoft-middelen die volledig handelen over het onderwerp contentpagina's.

• In Productconcepten: worden demonstraties van concepten uitgelegd die gebruikt kunnen worden in contentpagina's, zoals HTML, CSS, Angular, enz.

• ODS Templates: templates van contentpagina's die gekopieerd kunnen worden en klaar zijn om geplakt te worden in een lege pagina.

• Handleidingen: stap voor stap richtlijnen om volledige of delen van contentpagina's aan te maken, gerangschikt in 3 moeilijkheidsniveaus.