Catalogus- en datasetpagina's configureren

In dit deel wordt uitgelegd welke eigenschappen geconfigureerd kunnen worden op de catalogus- en datasetpagina's.

Standaard tabblad

Standaard wordt de dataset geopend met de tabelweergave, maar u kan er in de plaats voor kiezen om het informatietabblad weer te geven. De standaard tabelweergave is nuttig om gebruikers rechtstreeks toegang te geven tot de data, terwijl het standaard informatietabblad interessant is om gebruikers eerst de context en de omschrijving te geven.

Cataloguspagina — Geografische filter

De geografische filter laat toe datasets te zoeken in de catalogus op basis van het grondgebied dat gedekt wordt door de data die ze bevatten (zie De catalogus filteren door gebruik te maken van de geografische filter). Standaard is deze filter niet geactiveerd.

Belangrijk

De geografische filter laat toe om ofwel over de gehele wereld te filteren of enkel op een specifiek, gekozen land.

• Wanneer de geografische filter wordt geconfigureerd voor een specifiek land, is een zeer precieze verfijning beschikbaar door middel van meerdere beschikbare administratieve afdelingen.

• Wanneer de geografische filter wordt geconfigureerd voor de gehele wereld, kunnen gebruikers de catalogus filteren met vrijwel elk land ter wereld, maar in de meeste gevallen is een precieze verfijning niet mogelijk. Voor de meeste landen zijn enkel de hoogste administratieve afdelingen beschikbaar.

Om de geografische filter te activeren en te configureren:

1. Klik op de toggle-knop "Geografische filter activeren".

2. Kies voor welk land de geografische filter beschikbaar zal zijn. Gebruik hiervoor de keuzelijst. Om de geografische filter voor de gehele wereld te configureren, kies "Alle landen" en sla stap 3 van deze procedure over.

1. Kies de hoogste administratieve afdeling die beschikbaar is in de geografische filter. Gebruik hiervoor de keuzelijst.

2. Kies de laagste administratieve afdeling die beschikbaar is in de geografische filter. Gebruik hiervoor de keuzelijst. Gebruikers kunnen verfijnen met administratieve afdelingen die liggen tussen de gedefinieerde hoogste en laagste afdelingen.

3. Definieer de standaard filter die het eerst gebruikt zal worden wanneer de geografische filter wordt geactiveerd.

4. Klik op de knop Opslaan in de rechter bovenhoek.