Het delen door gebruikers verbeteren

Sociale media integreren

Knoppen voor het delen op sociale media

U kan ervoor kiezen om deel-knoppen weer te geven die gebruikers een snelle toegang zullen bieden tot hun favoriete sociale netwerken (Twitter, Facebook, LinkedIn en e-mail).

U kan deze deel-knoppen activeren in de rubriek Sociale netwerken & delen in het menu Configuratie.

../../_images/configuration_share-buttons.png

Twitter-kaarten

Wanneer een gebruiker een koppeling naar een dataset op uw portaal tweet, kan een samenvatting worden weergegeven (de titel en omschrijving van uw dataset), die gekoppeld is aan een Twitter-account van uw keuze.

../../_images/links__twittercard-fr.png

Dit is een functionaliteit die door Twitter zelf wordt voorzien. Deze zou standaard moeten werken zonder bijkomende configuratie, behalve wanneer uw domein niet whitelisted voor summary card is door Twitter.

U kan dit controleren door een voorbeeldweergave te vragen van een samenvatting op de Twitter Card-pagina. Voer gewoon de URL van één van uw publieke datasets in het veld Card URL in op deze pagina.

Nadat u heeft geklikt op Voorbeeldweergave en uw domein niet verschijnt als op de witte lijst geplaatst voor samenvattingskaart moet u goedkeuringen aanvragen door te klikken op de knop Aanvraag goedkeuring. U moet ook uw Twitter handle invoeren om uw portaal te koppelen aan deze goedgekeurde Twitter Cards, in de rubriek Sociale netwerken & delen in het menu Configuratie.

../../_images/configuration_twitter-cards.png

Dataset informatiekaarten

Wanneer weergaves worden ingevoegd, hebben gebruikers de mogelijkheid om een extra informatiekaart weer te geven bovenop de embed.

In de rubriek Embeds in het menu Configuratid menu kan u de positie van deze informatiekaart configureren (bovenaan of onderaan).

../../_images/configuration_dataset-info-cards.png

Ook kan u de weergave van de informatiekaart forceren op elke embed door gebruik te maken van het aanvinkvakje Embeds forceren om een dataset informatiekaart altijd te laten weergeven.