Analyse van derden

De monitoring tools die door Opendatasoft worden aangeboden, zijn vooral gericht op API calls en gebruikswijzen, wat nuttig is om nauwkeurige informatie te verzamelen over hoe data wordt gebruikt (zie Het gebruik van het domein analyseren). Maar het kan beperkend zijn wanneer wordt geprobeerd het publiek van een portaal in ruimere mate te meten (d.w.z. verwijzingsbronnen, geografische herkomst van gebruikers, tijd die wordt doorgebracht op het portaal, enz.).

Diensten van derden, die gespecialiseerd zijn in het meten van het publiek, kunnen bijkomende analyses verschaffen zoals diegene die hierboven vermeld staan. Opendatasoft ondersteunt de integratie met Google Analytics en Xiti en SmartTag via AT Internet.

De integraties van alle analyses van derden worden geactiveerd en geconfigureerd vanuit Configuratie > Opvolging in de back office.

Belangrijk

Foor XiTi en SmartTag integratie moet Opendatasoft betrokken worden om de dienst te activeren alvorens deze in de back office kan worden geconfigureerd.

Google Analytics

Google Analytics is een analyseoplossing die geboden wordt door Google. Deze maakt opvolging op alle pagina's van een Opendatasoft-domein mogelijk, inclusief de back office.

Om Google Analytics te activeren en te configureren:

1. Ga in Configuratie > Opvolgrubriek van de back office, naar de ruimte Google Analytics

2. Vul het Google Analytics ID in het desbetreffende tekstvak in.

3. Klik op de knop Opslaan in de rechter bovenhoek.

XiTi Analyzer NX

XiTi is een analyseoplossing die geboden wordt door AT Internet. Deze maakt opvolging op alle pagina's van een Opendatasoft-domein mogelijk, inclusief de back office.

Bij de activering van XiTi op een Opendatasoft-domein wordt het Opendatasoft-team betrokken.

1. Contacteer support@opendatasoft.com en stuur een xtcore.js-bestand, alsook u XiTi-identificatiegegevens die beide verschaft worden door XiTi.

2. Na controle van het JavaScript-bestand door Opendatasoft, wanneer het wordt goedgekeurd, is XiTi beschikbaar op het Opendatasoft-domein.

3. Ga in Configuratie > Opvolgrubriek van de back office, naar de ruimte XiTi.

4. Vul de volgende configuraties in de desbetreffende tekstvakken in: XTSD Code (verplicht), XTSITE Code (verplicht), Level 2 Site ID en Root die gebruikt worden in de paginanamen.

5. Klik op de knop Opslaan in de rechter bovenhoek. XiTi is nu geactiveerd op het domein.

SmartTag

SmartTag is een analyseoplossing die geboden wordt door AT Internet. Deze maakt opvolging op alle pagina's van een Opendatasoft-domein mogelijk, inclusief de back office.

Bij de activering van SmartTag op een Opendatasoft-domein wordt het Opendatasoft-team betrokken.

1. Contacteer support@opendatasoft.com en stuur een smarttag.js-bestand dat verschaft wordt door SmartTag.

2. Na controle van het JavaScript-bestand door Opendatasoft, wanneer het wordt goedgekeurd, is SmartTag beschikbaar op het Opendatasoft-domein.

3. Ga in Configuratie > Opvolgrubriek van de back office, naar de ruimte SmartTag.

4. Klik op de toggle-knop "SmartTag activeren".

5. Klik op de knop Opslaan in de rechter bovenhoek. SmartTag is nu geactiveerd op het domein.